Apie meniu

Gurmaniškų picų meniu sukūrė prabangių restoranų šefas Javier Lopez

Į Lietuvą atkeliauja naujausias pasaulio kulinarijos mados šauksmas – garsiausi virtuvės meistrai iš prabangių restoranų kraustosi arčiau žmonių ir gamina kasdienį maistą mažuose restoranuose, picerijose ar net gatvėje. Jų misija – kasdienį, pažįstamą maistą pakylėti į kitas skonio aukštumas.

Istorinė Lietuvos sostinė Trakai pakerėjo pripažintiems Ispanijos, Azijos, Vokietijos ir Baltijos šalių restoranams vadovavusį virtuvės šefą Javierą Lopezą ir pakvietė jį skurti „Bona Pizzeria“ picų meniu.

Jei kam atrodo, kad picą gali iškepti bet kas, galvokite iš naujo – tobulos, gurmaniškos picos kepėjas turi žinoti daugybę dalykų – išmanyti maisto kultūrą, meistriškai derinti produktus, improvizuoti, atrasti kiekvieno ingrediento ypatingas savybes ir, žinoma, paruošti ypatingą jos pagrindą

Džiovintų pomidorų riekelės vietoj įprasto pomidorų padažo, gabalėlis tuno, baravykų padažas, tobulas, gurmanų vertinamas trumų skonis... „Mūsų picos – kitokios, kad jas sukurtume, įdėjome visą savo patirtį, įgūdžius ir daug fantazijos“, – sako virtuvės šefas J. Lopezas

Įvairiose šalyse, penkių žvaigždučių viešbučių restoranuose dirbęs J. Lopezas picai suteikia vertės – iš 24 valandas brandinamos tešlos pagaminamas netaisyklingos formos plonas, lengviau virškinamas ir sveikesnis picos padas su išsipūtusiais traškančiais kraštais. Iš išskirtinių Italijos ūkių atkeliavę ypatingi produktai kuria netikėtas, modernias skonių dermes.