Alergiją ir netoleravimą sukeliančių medžiagų sąrašas

1. Glitimo turintys javai (kviečiai, rugiai, miežiai, avižos, spelta, kamutas arba jų sukryžmintos atmainos) ir jų
produktai, išskyrus:

  • kviečių pagrindu pagamintus gliukozės sirupus, turinčius dekstrozės;
  • kviečių pagrindu pagamintus maltodekstrinus;
  • miežių pagrindu pagamintus gliukozės sirupus;
  • javus, naudojamus alkoholio distiliatų, įskaitant žemės ūkio kilmės etilo alkoholį, gamybai.

2. Vėžiagyviai ir jų produktai.

3. Kiaušiniai ir jų produktai.

4. Žuvys ir jų produktai, išskyrus:

  •  žuvies želatiną, naudojamą kaip vitaminų ar karotinoidų pagalbinę medžiagą;
  • žuvies želatiną ar žuvų klijus, naudojamus alaus ir vyno skaidrinimui.

5. Žemės riešutai ir jų produktai.

6. Sojų pupelės ir jų produktai, išskyrus:

  • rafinuotą sojų pupelių aliejų ir riebalus;
  • natūralių tokoferolių mišinius (E306), natūralų d-alfa tokoferolį, natūralų d-alfa tokoferolacetatą, natūralų sojųpupelių d-alfa tokoferolio sukcinatą;
  • iš sojų pupelių aliejaus gautus fitosterolius ir fitosterolio esterius;
  • augalinių stanolių esterius, pagamintus iš sojų pupelių aliejaus sterolių.

7. Pienas ir jo produktai (įskaitant laktozę), išskyrus:

  •  išrūgas, naudojamas alkoholio distiliatų, įskaitant žemės ūkio kilmės etilo alkoholį, gamybai;
  • laktitolį.

8. Riešutai: migdolai (Amygdalus communis L.), lazdyno riešutai (Corylus avellana), graikiniai riešutai (Juglans regia),
anakardžiai (Anakardium occidentale), pekaninės karijos (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), brazilinės
bertoletijos (Bertholletia excelsa), pistacijos (Pistacia vera), makadamijos ar Kvinslendo riešutai (Macadamia
ternifolia) bei jų produktai, išskyrus riešutus, naudojamus alkoholio distiliatų, įskaitant žemės ūkio kilmės etilo
alkoholį, gamybai.

9. Salierai ir jų produktai.

10. Garstyčios ir jų produktai.

11. Sezamo sėklos ir jų produktai.

12. Sieros dioksidas ir sulfatai, kurių koncentracija didesnė kaip 10 mg/kg arba 10 mg/l, visame SO 2 skaičiuojami
paruoštiems vartoti produktams arba produktams, atgamintiems pagal gamintojų nurodymus.

13. Lubinai ir jų produktai.

14. Moliuskai ir jų produktai