Atnaujintame restorano meniu - ateities mityba

Tvarumas virtuvėje ir ateities mityba. Taip, trumpai galima apibūdinti atsinaujinusį restorano meniu. 

Ant Galvės ežero kranto įsikūręs restoranas „Apvalaus stalo klubas“ prieš kelis metus pradėjo vadovautis tvarumo filosofija „0 km linija“. Jos tikslas yra atrasti dar neatskleistus „skonio perlus“iš lietuviško daržo, miško ar ežero ir svečius pažindinti su tvarumu kulinarijoje. Pasitelkiant modernias gamybos technologijas, net ir pažįstamų produktų skoniai virsta netikėtais gastronominiais deriniais lėkštėje.

Todėl ne išimtis, kad atnaujintame meniu vyrauja kuo daugiau augalinio maisto, nors tai nereiškia, jog mėsos ar žuvies mėgėjai liks nuskriausti. Virtuvės komanda taip pat galvoja ir apie alternatyvą – gamtą mažiau teršiančius sveikesnius baltyminius produktus: kanapes, svirplių baltymus. Todėl restorane galima paragauti keletą patiekalų su svirpliais, užkariaujančiais garsiausių pasaulio restoranų virtuves. Augalinis, praturtintas skaidulomis, fermentais, pasižymintis Žemo glikeminio indekso produktais, vengiant glitimo ar genetiškai modifikuoto maisto – tai, kas restorane laikoma ateities mityba, pasižyminčia tvarumu virtuvėje. 

Po dviejų metų ieškojimų į „Apavalaus stalo klubą” sugrįžo gastronominiais eksperimentais garsėjantis virtuvės šefas Edgaras Rutkauskas. Su kuriuo kartu ir siekis - gaminamais patiekalais plėsti gastronominio supratimo ribas, užmegzti diskusiją. Pažindinti su naujomis maisto gamybos technologijomis ir stebinti ar net šokiruoti nekasdieniškais patiekalais, kaip skumbrės ledais, kurie amerikiečių žurnalo “Forbes” įtraukti į 10 keisčiausių ledų dešimtuką. 

Laukiame tavęs gastronomijos teatre, kuriame akis džiugins patiekalo pateikimas, o skonio receptorius nustebins neatrasti deriniai ar produktai.