PASLAPTIS - ILGAAMŽIŠKUMAS GASTRONIMIJOJE

Naujienų kupinas „Apvalaus stalo klubo“ meniu - nuo olimpinių patiekalų iki intymaus dalijimosi maistu. Nedaug Lietuvoje restoranų, kurie veiktų beveik 30 metų. Dar mažiau tokių, kurie taip ilgai, nuosekliai dirbtų bei kasmet pažertų ką nors naujo, netikėto.

SVEIKATINANČIU STILIUMI PARENGTAS MENIU
Restoranas garsėja savo gastronominiais ieškojimais bei naujų skonių ir tekstūrų derinimo meistryste.
„Apvalaus stalo klubas“ kviečia restorane ne tik valgyti ir mėgautis išskirtiniais patiekalais, bet kartu ir gerinti savo savijautą, pamaloninti ne tik gomurį, bet ir nudžiuginti sveikatą. Restorano kūrybinis šefas Edgaras Rutkauskas, kuris yra didis daržovių fermentavimo meistras, nuolat ieško naujų būdų, kaip sveikai ir skaniai paruošti patiekalus.
Ilgaamžiškumo paslaptys restorano meniu ir sąmoningi pasirinkimai papildė mūsų sveikesnę liniją, kurią visada vertino ne tik
besimėgaujančio maistu potyrius, bet ir poveikį jo geresnei fizinei savijautai“, – sako Rasa Šnaiderienė, „Apvalaus stalo klubo“ įkūrėja ir savininkė, kalbėdama apie naują restorano „longevity“ kryptį. Restorano meniu parengtas laikantis sveikos mitybos principų. Tai apima ne tik eiliškumo žinojimą „kas po ko valgoma“, bet ingredientų keitimą sveikesniais variantais. Pavyzdžiui, meniu yra patiekalų be laktozės, duonos be glitimo, todėl tai tinka ne tik alergiškiems žmonėms, kuriems dažnai sunku restoranuose rasti jiems tinkamo maisto, bet ir visiems, kurie atsakingai renkasi sveikesnę mitybą.
Restoranas siekia, kad kiekvienas patiekalas ne tik būtų skanus, bet ir naudingas sveikatai, skatintų ilgalaikį gerovės jausmą ir gerintų gyvenimo kokybę.

VIENINTELĖ VIETA IŠBANDYTI „OLIMPINĮ MENIU"
2024 m. Štutgarde (Vokietija) vykusioje Pasaulio kulinarijos olimpiadoje („IKA CulinaryOlympics 2024“) medaliais pasipuošė 2 šefai iš Lietuvos. Jaroslav Orševski laimėjo Grand Prix 1
vietos aukso medalį Culinary ART rungtyje, o Edgaras Rutkauskas toje pačioje rungtyje pelnė sidabrą. Tai neeilinis pasiekimas, juolab žinant, jog šios olimpiados komandinėse ir
individualiose rungtyse varžėsi daugiau nei 1200 dalyvių iš 55 šalių. Natūralu, jog daugelį domina, o kokius gi patiekalus tokioms varžyboms ruošia virtuvės meistrai,
kaip atrodo kūrybos procesas, pagaliau, o koks gi apdovanotųjų kūrinių skonis? „Apvalaus stalo klubas“ suteikia ypatingą galimybę ragauti patiekalų, kurie labai artimi mūsų šefų
olimpiniams darbams. Juolab, jog virtuvės meistras E.Rutkauskas jau kuris laikas yra „Apvalaus stalo klubo“ kūrybos vadovas, kartu su virtuvės komanda besirūpinantis ir a la carte, ir vėsiuoju periodu siūlomu degustaciniu, ir specialiai renginiams ruošiamu meniu.
Tokia kulinarijos šedevrų adaptacija buvo nemenkas iššūkis. Juk Pasaulio kulinarijos olimpiadai šefai ruošiasi iš anksto, o pats patiekalo gaminimas trunka keliolika ar net
keliasdešimt valandų. Šiose varžybose siekiama pademonstruoti aukščiausio lygio kūrybiškumą ir paruošimo meistrystę. Tačiau, kaip sako E.Rutkauskas, patiekalai, kurių ragaus restorano svečiai, niekuo nenusileis ruoštiems olimpiadai, tik bus adaptuoti kasdieniam pateikimui - jie nebus paruošiami iš anksto, bet imami gaminti tik svečiui užsakius. Tad šefas ir jo komanda siekė, kad užkandžiai ant svečių stalo atkeliautų per 15 min., o pagrindinis karštas patiekalas - per 30 min. Be to, pritaikant patiekalus „Apvalaus stalo klubo“ meniu, rudeniški ingriedentai, naudoti olimpiadoje, pakeisti būdingais vasaros sezonui.
Apsilankymas gurmanų vertinamame Trakų restorane pradžiugins bet kurią dieną. Kokybės kartelė maistui, gėrimams, aptarnavimui čia užkelta itin aukštai. „Apvalaus stalo klubas“ figūruoja „30 geriausių restoranų“ Lietuvoje reitinge, ši erdvė dažnai pasirenkama gražiausioms asmeninėms šventėms, čia vakarieniauja ir Lietuvos gurmanų gildijos nariai, Bordo
komanderijos klubo bendruomenė, lankosi mūsų šalies pareigūnai,i kvieciamos, delegacijos iš užsienio.
Tai restoranas, kuris kilsteli virš kasdienybės - akys gali džiaugtis ir valgomais kūriniais, ir interjero detalėmis, ir indais - kiekvienai detalei parinkti skiriama daug laiko ir dėmesio. 
Ypatingos vakarienės įrankis - japoniškas pincetas.
Kam reikėjo tokios naujos patirties? O gi tam, kad restorano svečius paskatintume žaisti, apdovanoti vienas kitą ypatingu dėmesiu, kad kitaip pažvelgtų į maistą, kurį kūrė
ir ruošė profesionalai, mėgautųsi juo niekur neskubėdami, kurtų bendrą patirtį ir artumą.