ILGAAMŽIŠKUMO PASLAPTYS GASTRONOMIJOJE
Restoranas „Apvalaus stalo klubas“ yra įtrauktas į prestižinį „Michelin“ rekomenduotinų aplankyti restoranų gidą ir tai yra ypatingas
pasiekimas. Gidas apima tik tuos restoranus, kurie buvo vertinami ir pripažinti dėl savo patiekalų kokybės, jų kainos ir kokybės santykio arba įsipareigojimo siekti tvaraus gaminimo. „Michelin“ vadovo išskirtinumas slypi tame, kad jis supažindina su geriausiais pasaulio restoranais, kruopščiai atrinktais pagal neįtikėtiną kulinarijos meistriškumo lygį. Be to, kokybės gerbėjų pamėgta vieta ne tik ką tik pelnė tarptautinį pripažinimą, bet ir pristato unikalų olimpininį meniu, kuriame restorano savitai atskleidžiami adaptuoti Pasaulinėje gastronomijos Olimpiadoje aukso ir sidabro medaliais apdovanoti patiekalai. Intriga - restorane atvykusiems svečiams atskleidžiama ir ilgaamžiškumo paslaptis.
SVEIKATINANČIU STILIUMI PARENGTAS MENIU
Restoranas veikia jau 30 metų ir nuolat garsėja savo gastronominiais ieškojimais bei naujų skonių ir tekstūrų derinimo meistryste.
„Apvalaus stalo klubas“ kviečia restorane ne tik valgyti ir mėgautis išskirtiniais patiekalais, bet kartu ir gerinti savo savijautą, pamaloninti ne tik gomurį, bet ir nudžiuginti sveikatą. Restorano kūrybinis šefas Edgaras Rutkauskas, kuris yra didis daržovių fermentavimo meistras, nuolat ieško naujų būdų, kaip sveikai ir skaniai paruošti patiekalus.
Ilgaamžiškumo paslaptys restorano meniu ir sąmoningi pasirinkimai papildė mūsų sveikesnę liniją, kurią visada vertino ne tik besimėgaujančio maistu potyrius, bet ir poveikį jo geresnei fizinei savijautai“, – sako Rasa Šnaiderienė, „Apvalaus stalo klubo“ įkūrėja ir savininkė, kalbėdama apie naują restorano „longevity“ kryptį.
Restorano meniu parengtas laikantis sveikos mitybos principų. Tai apima ne tik eiliškumo žinojimą „kas po ko valgoma“, bet ingredientų keitimą sveikesniais variantais. Pavyzdžiui, meniu yra patiekalų be laktozės, duonos be glitimo, todėl tai tinka ne tik alergiškiems žmonėms, kuriems dažnai sunku restoranuose rasti jiems tinkamo maisto, bet ir visiems, kurie atsakingai renkasi sveikesnę mitybą.
Restoranas siekia, kad kiekvienas patiekalas ne tik būtų skanus, bet ir naudingas sveikatai, skatintų ilgalaikį gerovės jausmą ir gerintų gyvenimo kokybę.
SKAIDULŲ SVARBA IR DUONOS VARTOJIMAS
Vienas iš unikalių restorano pasiūlymų - vakarienę pradėti ne nuo tradicinės duonos su sviestu, bet nuo skaidulų.
Rekomenduojame prieš užkandžius užsisakyti skaidulų. Mokslininkai yra įrodę, kad skaidulos užpildo virškinimo traktą tinkleliu, lėtina angliavandenių sąlygotą gliukozės pasisavinimą į kraują. Tad duona siūloma vėliau, kai virškinimo sistema jau paruošta apsaugoti nuo gliuokozės kiekio pikų, skatinančių nuovargį, „galvos rūką” ar uždeginiminius, autoimuninius procesus ir ligų atsiradimą.
Restoranas taip pat siūlo vakarienę pradėti nuo acto šaukšto. Acto šaukštas prieš sočius pietus ar vakarienę padeda sumažinti cukraus kiekio kilimą kraujyje, pagerina medžiagų apykaitą ir virškinimą. Todėl vakarienę pradėti kopūstų sultimis su marinuotu ridikėliu ir actu yra puikiausias aperityvas ne tik gomuriui, bet ir visam virškinimo trauktui. Restoranas naudoja raugintus ir fermentuotus produktus, gardinant gurmaniškus patiekalus. Fermentuotos daržovės ne tik suteikia unikalų skonį, bet ir padeda užtikrinti ilgaamžiškumą bei gerą sveikatą. Kviesdami sąmoningai mėgautis gastronomija, tikimės prisidėti prie sveikatinimo ir ilgaamžystės tradicijų puoselėjimo mūsų visuomenėje.
VALGYMO PINCETAIS SVARBA. PRAMOGA? INTRIGA? FLIRTAS?
Ne tik patiekalai, bet ir jų pateikimas šįmet stebina „Apvalaus stalo klubo“ svečius. Ruošiantis naujam sezonui buvo atrinktas ypatingų indų rinkinys iš skirtingų šalių: iš Ispanijos atkeliavo visame pasaulyje pripažinto gamintojo „Pordamsa“ indų papildymas, iš Belgijos - „art deco" stiliaus įrankiai, iš Portugalijos - keramika, o iš Tuniso - porcelianas. Kai kas ypatingo Trakus jau pasiekė ir iš Japonijos.
Nauja šių metų idėja - kviesti svečius mėgautis maistu ir net dalintis juo su kitais naudojantis… pincetu. Restoranas skatina valgyti naudojant ne tik įprastus įrankius taip ugdant lėtą ir sąmoningą valgymą. Valgyti neskubant, mėgaujantis, taip pat pamaitinant ar jau bent pavaišinant vienas kitą, užmezgant intymias dalijimosi akimirkas, kuria bendrystę ir stiprina psichologinį artumą, - tai mūsų kvietimas ir paskata | provokacija mėgautis maistu sukuriant artimesnį ryšį tarp valgymo partnerių.
Laukiame Jūsų!